ПП ГЕРБ Община Банско
Да докажем, че България може!

Цветан Цветанов пред ГЕРБ-Банско: Ръководството на партията стои твърдо зад кмета Георги Икономов

news01Ръководството на ГЕРБ стои твърдо зад кмета на Банско Георги Икономов. Сигурен съм, че структурата на партията в Банско ще продължи да бъде една от първите в страната и ще спечели отличен резултат на местния и европейския вот догодина. Това заяви пред над 200 представители на ГЕРБ-Банско председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на празнична вечер, с която заедно изпратиха изключително успешната 2018 година.

 

 

Областен семинар на ПП ГЕРБ Благоевград

oblasten seminar 001Областен семинар на ПП ГЕРБ Благоевград "Европа на кръстопът. Предизвикателства пред България преди евровота", организиран от евродепутата Асим Адемов.

 

Успение Богородично

uspenie bogorodichno 001Днес на 15-ти Август почитаме - Успение Богородично или Голяма Богородица, един от най-големите християнски празници, честван еднакво и от православни, католици и от други християнски деноминации. Този ден е посветен на смъртта на Божията майка или на успението и?. По случай християнския празник ГЕРБ - Добринище дариха на храма "Успение на Пресвета Богородица“-казан за предстоящия курбан на храма. Църквата „Успение на Пресвета Богородица“ е най-старият храм в гр. Добринище и района.

 

Кметът Георги Икономов се срещна с Цветан Цветанов в Банско

IMG 1076Днес по време на среща в Банско с кмета Георги Икономов и новото общинско ръководство на ГЕРБ, Цветан Цветанов заяви, че темата за предсрочни парламентарни избори не стои на дневен ред. На събитието присъстваха още народният представител от ГЕРБ-Благоевград и областен координатор на партията Даниела Савеклиева, както и депутатите от ГЕРБ Александър Мацурев, Георги Динев, Стефан Апостолов и д-р Емил Тончев.
Цветан Цветанов каза още, че вотът на недоверие на БСП е плод на желанието им сред обществото да не се говори за успехите на Българското председателство на Съвета на ЕС. В рамките на срещата той обясни, че всички европейски лидери, както и ръководствата на ЕК и ЕП, дават отлични оценки за европредседателството и приоритетите му.   Усилията на БСП за воденето на конфронтационна политика, според Цветанов са насочени не само на национално, но и на местно ниво, като се търсят конфликти с кметовете на ГЕРБ.

 

ВАЖНО

vajno

На 16.04.18 г. (Понеделник) от 17ч. в залата на Посетителски информационен център - Банско ще се проведе отчетно - изборно събрание на ГЕРБ - Банско.

На Великден

velikden 007По повод светлия християнски празник - Възкресение Христово, структурите на ГЕРБ - Банско подариха на възрастните хора от Общината и на хора в нужда усмивка.

За поредна година, МГЕРБ и структурата в Добринище осигуриха хранителни продукти за Великденската трапеза на семейства в нужда. Тази година те зарадваха две семейства в с. Обидим и дванадесет семейства е Добринище.

От своя страна, ЖГЕРБ, както всяка година, посетиха пенсионерските клубове в Общината и подариха на посетителите им козунаци и сладки.

На всички те пожелаха здраве и късмет!

Заседание на ръководството на ПП ГЕРБ - Банско

zasedanie 001Бе проведено редовно заседание на ръководството на ПП ГЕРБ - Банско, в което се включи и народният представител и областен координатор на ГЕРБ - Благоевград - Даниела Савеклиева.

По време на срещата, бяха обсъдени текущи въпроси и проблеми в Общината.

Двамата народни представители, Савеклиева и Мацурев запознаха ръководството на ГЕРБ - Банско с работата им в Народното събрание и разговаряха за развитието на региона.

Важна тема беше развитието на проекта за газопровода "Симитли - Разлог - Банско", който изключително много ще спомогне за опазването на околната среда и развитието на туризма в региона.

Беше обсъдено също предстоящото отчетно-изборно събрание на ПП ГЕРБ - Банско, което ще се проведат на 16.04.2018 г. /понеделник/.

Младежката организация на ГЕРБ - Банско и баба Марта бяха на гости на социалните заведения в града

mart 001Днес младежката организация на ГЕРБ - Банско и баба Марта бяха на гости на социалните заведения в града. Баба Марта ги закичи с мартеници, а младежите им пожелаха да са много Здрави. Потребителите на Дневния център и на Защитените жилища поздравиха герберите с песни и стихотворения и им подариха ръчно направени сувенири. 

Денят беше истински празник, както за хората от социалните заведения, така и за младежите.

Младежите от ГЕРБ - Банско се включиха в инициативата "Да изчистим България заедно".

bansko gerb 02

Те почистиха пространството около паметната плоча на Симеон Молеров. През април, тази година, там се засадиха и дръвчета, по случай Седмицата на горатa. 

ЖГЕРБ –Банско с ново общинско ръководство

gerb change 001Общинската структура на ЖГЕРБ-Банско проведе свое общо събрание за изброр на ново ръководство.

Гости на събранието бяха: областният координатор на ПП ГЕРБ и народен представител г-жа Даниела Савеклиева, народният представител г-н Александър Мацурев, г-н Георги Икономов-общински координатор на ПП ГЕРБ-Банско, кметове, зам.-кметове и общински съветници, избрани с квотата на ГЕРБ.

Мандатната комисия отчете кворум и легитимност на събранието, след което по първа точка от дневния ред единодушно бе гласувано освобождаването на г-жа Сашка Въчкова от длъжността „общински координатор” на женската структура към ПП ГЕРБ-гр. Банско.

Дамите проявиха отговорност и активност при предлагане на новите кандидатури. Предложенията бяха предварително обмислени и стойностно мотивирани. Избрано бе петчленно общинско ръководство в състав: Евгения Тренчева, Райна Икономова, Райна Зайкова, Елена Байракова и Снежана Ергина. Последвали две гласувания определиха за секретар –г-жа Райна Икономова, а за общински координатор на ЖГЕРБ - г-жа Евгения Тренчева.

Г-жа Даниела Савеклиева даде висока оценка на дейността на дамите от ГЕРБ-Банско и отправи искрени пожелания към новото ръководство и присъстващите в залата.

Г-н Икономов приветства жените за техния избор и припомни, че новото ръководство поема огромна отговорност, че към него са насочени високи очаквания. След изчерпване на дневния ред –събранието бе закрито, а дамите продължиха вечерта, доволни от избора си и от оценките на тяхната работа.

Честито, Мария!

mariq gabriel

Един млад евродепутат от квотата на ЕНП, и доказал се защитник на европейските ценности, бе избран безапелационно днес за новия български еврокомисар.

Прочети още...

Общинските структури на ГЕРБ Банско направиха детския празник 1-ви юни още по-щастлив

viber image4
 Поредица от добре замислени и отлично изпълнени инициативи на 1-ви юни се превърнаха в изключително емоционални преживявания не само за децата, но и за техните родители.
Дамите от ЖГЕРБ Банско организираха на площад „Н.Вапцаров”футболен хепънинг за децата от града.Кратката програма, в която взеха участие футболистите от ПФК „Банско” и Боби Галчев, се превърна в истински празник-с много усмивки, спортна надпревара и емоции. 70 футболни топки с автографи от спортистите полетяха към очакващите ги с нетърпение деца.
Площадът се превърна във весела спортна площадка, огряна от щастливите детски лица. Младежите от организацията доставиха радост на две дечица от града, като ги обсипаха с подаръци-лакомства, книжки и пособия за спортни занимания.
Предприемачите подариха сладки изкушения на децата от ДЦ „Здравец” и си тръгнаха заредени от доволните детски усмивки.
 

Приемна на народния представител Александър Мацурев

Народният представител Александър Мацурев ще проведе своята първа приемна за жителите на община Банско при следния график:

amacurevНа 05.06.2017 г./ понеделник/:

  • с. Места – 8:00 ч. (Кметството);
  • с. Филипово – 9:15 ч. (Кметството);
  • с. Осеново – 10:30 ч. (Кметството);
  • гр. Банско –13:00 ч. ( сградата на община Банско);
  • гр. Добринище – 15:00 ч. (Кметството).
На 06.06.2017г./ вторник/:

  • с. Обидим – 8:00 ч. (Кметството) ;
  • с. Кремен – 9:30 ч. (Кметството);
  • с. Гостун – 11:00 ч. (Кметството).
Не е необходимо предварително записване.


Цветанов: Извинявам се, ГЕРБ няма да прави компромиси с европейските ценности

tsvetanov tvЗам.-председателят на партията определи ситуацията около изказванията на Валери Симеонов като „неприятна“

Извинявам се на всички за неудобството, в което изпаднахме – ГЕРБ няма да прави компромиси с европейските ценности.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти във връзка с думите на вицепремиера Валери Симеонов, който защити впоследствие подалия оставка заради снимка с нацистки поздрав зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев, цитиран от агенция „Фокус“.

„Разговарях само преди минути отново с Валери Симеонов, ние се чуваме почти всеки ден с колегите от „Обединени патриоти“. Той също ми каза, че подобни думи не е изричал пред журналистите, които са го написали. Не мога да бъда критерий за това какво е казал един човек, при положение, че не съм присъствал. Неприятна е ситуацията“, коментира Цветанов.

„Искам да се извиня на всички за това неудобство, в което изпаднахме, защото правителството прави много по-добри неща, а ние трябва да коментираме подобни скандали, които под една или друга форма ще се генерират или ще се провокират. Ние трябва да бъдем коректни и искрени към обществото и пред вас медиите“, каза Цветанов.

„Мога да кажа, че се извиняваме за тези ситуации, които се разиграха през последните 24 часа, но правителството вчера взе много важни решения“, каза Цветанов. По думите му те са част от изпълнение на предизборните им ангажименти. „Това е за семействата с репродуктивни проблеми. Вече няма да има ограничения и ще може правителството, когато е стабилно, да отделя повече средства за дадените сектори“, обясни Цветанов. По думите му при всеки един подобен случай ще има достатъчно доброжелатели, които ще информират и сезират европейските партньори на България.

„Убеден съм, че от начина и поведението, което ГЕРБ е показвал, откакто сме членове на ЕНП, колегите ни знаят, че няма да направим компромиси с европейските ценности. Ние ще бъдем този стожер, за да не се появяват подобни неприятни моменти“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.

"Българското общество очаква от нас още по-добри резултати."

prememeerПРЕМИЕРЪТ - "Българското общество очаква от нас още по-добри резултати. Ще работим на максимум, изпълняваме и ще изпълним това, което сме обещали. Бopбaта c ?oнтpaбaндaтa ще продължи бeзaпeлaциoнно. В това уверих и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България по време на връчването на годишните им награди снощи. По този начин могат да се генерират допълнителни приходи в размер на милиард - милиард и половина лева."

Финансовият министър: Трябва да има минимална работна заплата

"Тя е инструмент на правителството да притиска пазара на труда", коментира Горанов„Трябва да има минимална работна заплата”, коментира в студиото на „Здравей, България” финансовият министър Владислав Горанов.miniministur

„Ако разчитаме само пазарът да определи възнаграждението, е много възможно да напредваме с много бавни темпове. Минималната работна заплата  е единственият инструмент на правителството да регулира и да притиска пазара на труда”, подчерта Горанов.

Финансовият министър коментира и факта, че преди ден Върховният административен съд отмени постановлението на Министерския съвет от януари тази година, с което се определя нов размер на минимална работна заплата за 2017 г. -  460 лева.

„Това е един пропуск на кабинета „Борисов 2”. Тогава вече бяхме подали оставка, не знаехме колко време още ще стоим, дали ще има служебно правителство на президента Росен Плевнелиев, дали ще има служебно правителство на президента Румен Радев. Това е пропуск на колегите от социалното министерство. От бързане да се реализира поетият ангажимент със Закона за държавния бюджет, се е допуснала процедурна неточност и постановлението не е съгласувано с Националния съвет за тристранно сътрудничество. Това е основанието на съда да отмени постановлението”, обясни Горанов.

„Националния съвет за тристранно сътрудничество обаче е консултативен орган на правителството”, подчерта той.

„Ние ще се опитаме да убедим съда, че минималната работна заплата трябва да остане 460 лева. Ако не успеем, ще препотвърдим това с акт на правителството, спазвайки всички процедури”, съобщи той.

„Още в дебатите с колегите от Обединените патриоти, имах коментар, че вероятно резервите не са достатъчни, за да може съществено да се осъвременят пенсиите, но със сигурност можем да заявим, че трябва да има реформа на експертизата на дееспособността и всичко спестено от това ще остане отново в социалната система”, коментира още Горанов.

„Ако се ограничи злоупотребата с инвалидност и с временна неработоспособност,  стотици милиони ще останат свободни в социалната система за хора, които действително се нуждаят”, уточни той.

Александър Мацурев вече депутат

matsurev

 

Един от първите, които поздравиха Мацурев за депутатския му дебют бе заместник-лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов, който бе водач и на Пиринската листа на победителите на последните избори.

„Зареждащо е да си сред хора като Бойко Борисов, като Цветан Цветанов, като всички останали, които ще коват бъдещето на България. Зареждащо е да знаеш, че и ти можеш да бъдеш част от това бъдеще. Поне аз не си спомням такова начало на работата на Парламента, при което дребнотемието и заяжданията сред всички партии да са отстъпили на заден план пред задачата България да тръгне напред“, сподели Александър Мацурев.
 

         

Кандидатът за народен представител - Aлександър Мацурев и ПП ГЕРБ Ви канят на дискотека

ГЕРБ кани младите хора на Банско този петък в The Club! Насладете се на гласовитата Райна!
ВХОД СВОБОДЕН!
Не пропускайте да запазите места: 0893 33 12 12
    
24 март от 23:00

Място - The Club Bansko
пл."Възраждане"

 

ryna the club

Среща с хората от Места, Филипово, Осеново, Кремен, Обидим и Гостун

17309994 1863107210574283 9195063713889536499 oАлександър Мацурев сред хората от Места, Филипово, Осеново, Кремен, Обидим и Гостун, в един разговор за социалната реформа на ГЕРБ, за живота в селата, за подобрената инфраструктура и природните дадености, като възможност за селски туризъм. Разговор между стари приятели.

Шаблоны Joomla 3.4.
Сайт своими руками.