ПП ГЕРБ Община Банско
Да докажем, че България може!

Г. Икономов: Близките на хората в неравностойно положение разчитат на подкрепата ни и ще я получат

Ikonomov 4Банско ще има социален център за 24-часова грижа Икономов: Близките на хората в неравностойно положение разчитат на подкрепата ни и ще я получат - Банско ще има Център за настаняване от семеен тип за младежи и възрастни с увреждания. В него 24-часов подслон и помощ ще получават хора, чиито близки нямат възможност да се грижат за тях, обеща кметът Икономов по време на предизборните си срещи със социалните работници и потребителите на социални услуги в общината.
“Много пъти сте искали да намерим начин да реализираме този проект и аз ви разбирам - грижата, която полагате, е денонощна и 365 дни в годината. Извървяхме дълъг път до тук, дневният ни център е за пример, дойде време и вече сме намерили начин да направим и следващата стъпка”, каза Икономов. Той сподели, че центърът е решение за родителите и техните деца в неравностойно положение. И обеща това да е приоритет номер 1 в социалната програма в следващия мандат. В града ще бъде създаден и Център за обществена подкрепа. В него ще работят специалисти, които ще подпомагат децата в риск и техните семейства.
Услугите ще включват педагогическа помощ за изпитващите трудности в училище, консултации с родителите, както и техники за справяне с агресивното поведение. Община Банско често е давана за пример за работата си в социалната сфера. И неслучайно.
През изминалия си мандат Георги Икономов и екипът му успешно развиват и поддържат 17 социални услуги, чийто обхват и брой непрестанно се разширява. Общината работи съвместно със социалното министерство и ежедневно се грижи за уязвимите групи и успешното им социално включване. На финала на срещата хората подариха на градоначалника подарък с думите “Работата ни заедно дава резултати и трябва да продължи.”
 

 

 

 

 

Ikonomov 5

Георги Икономов: Ще обновим поетапно производствените зони в Банско и Добринище

Ikonomov 2Кметът Георги Икономов, Петър Галчев, кандидат за кмет на Добринище, и кандидатите за съветници от листата на ГЕРБ Банско посетиха успешно работещите предприятия в Добринище и споделиха с хората там своите идеи за привличане на нови инвестиции и повишаване качеството на живот в общината.
“Туризмът е бил и винаги ще бъде основният стълб на икономиката в нашата община. Но отвъд него имаме традиции в земеделието, дървообработването, мебелните и шивашки предприятия, дори във високотехнологичните производства.”, коментира Икономов. И обеща силна подкрепа за местните малки производители и активна помощ от страна на експертите на администрацията при кандидатстване за европейски средства.

“През изминалия мандат работихме, за да привлечем предприемачи, които да установят и развиват своята дейност именно в община Банско. Но все още не сме се справили в основното предизвикателство - недостигът на работна ръка.
Направихме това, което беше изцяло в наша власт - предлагаме най-високо ниво на административно обслужване, с което подпомагаме и облекчаваме дейността на бизнеса. Имаме разработени и въведени огромен набор от електронни услуги, спазваме всички срокове, заложени в нормативните документи, в това число препоръчителните, и винаги ясно представяме мотивите си за всяко разрешение или отказ.”, сподели Икономов.
Програмата за управление в мандат 2019-2023 включва богат набор от мерки, насочени към грижа за разрастване на стопанствата и изграждане на животновъдни ферми и преработващи предприятия. Икономов се ангажира и с целия процес по регулиране на териториите, подходящи за разполагане на ферми. Както и с продължаващата инвентаризация на Общинския земеделски фонд.
В мерките за привличане на нови инвестиции и развитието на малки предприятия от местните хора, са включени и възможностите за предоставяне на подходящи терени на минимални цени. Но само за малки и средни предприятия, чиято дейност попада сред стратегическите за общината отрасли.
“Дошло е време да окажем институционална подкрепа на местните кулинарни традиции и занаятчиите. Предвиждаме включването им в новата стратегия за международно популяризиране на дестинацията Банско. Вярваме, че те ще имат добавена стойност към туристическите пакети и сме готови да подкрепим силни местни марки дори с представяне на международни борси.”, допълва Икономов.

Всички секторни политики, част от програмата за управление на Георги Икономов и екипа на ГЕРБ в Банско, се публикуват на www.gikonomov.eu

ГЕРБ Банско откри предизборната кампания в Добринище

gerb dobrinishte 01На официално събитие на площада в града бяха представени кандидатът за кметство Петър Галчев, както и кандидатите за Общински съветници на партията. "Добринище е пример за това как се прави политика на европейско ниво", коментира Георги Икономов. "Имаме всички основания да се гордеем с постигнатото. Даваме си сметка, че искате много повече, стоя категорично зад всички ангажименти, които Петър Галчев поема сега пред вас", заяви Икономов и изрази вярата си в уменията на Петър Галчев да надгради вече направеното от ГЕРБ в предходните два мандата. "Това е нашият град. Той е нашият дом.", каза Петър Галчев и представи пред жителите на курорта основните приоритети в програмата си. Сред тях,, освен развитието на СПА туризма, са и привличането на нови инвестиции и нови работни места, грижа за децата, спорта и възрастните хора, премахване на незаконните сметища около града, редица инфраструктурни проекти, ремонт на улици. Добринище има значимо място и в стратегията на Георги Икономов за управление на община Банско в мандат 2019-2023 По думите му отделните населени места в общината трябва да се развиват заедно и това ще е задачата за следващите 4 години - в предвидената нова маркетингова стратегия за туризма Банско и Добринище имат обща роля. "Просперитетът на нашата община е резултат от усилията на всички ни за подобряване на качеството на живот в населените ни места – независимо дали сме жители на Банско, Добринище, Места или Кремен. ", обобщи Икономов. Кандидатът за трети мандат в рамките на седмицата беше заедно със съветниците в листата във всички населени места в община Банско, за да очертае посоката на развитие за всяко от тях. Сред специалните гости по време на откриването беше г-жа Даниела Савеклиева – областен координатор за Благоевград на ПП ГЕРБ. Икономов многократно благодари за пълната подкрепа на досегашния кмет в Добринище - Китан Галчев. И се обърна към Петър Галчев с думите "Гласуваното доверие на един успешен кмет към теб е най-голямото доказателство за твоите умения. Всички ние знаем, че си млад и обречен на успех кандидат."

 

 

 

 

Откриване на предизборната кампания с водосвет

vodosvet kampaniq 2019 001Божието благословение обогатява бедния, преумножава малкото, дава неизчерпаема благодат. Напразно се мъчат онези, които се трудят, правят планове и схеми, без Божието благословение.

Затова започваме днешния ден и тази кампания с молитва и вяра, че плановете ни за бъдещето са от добро и с добро ще бъдат изпълнени.

Цветан Цветанов пред ГЕРБ-Банско: Ръководството на партията стои твърдо зад кмета Георги Икономов

news01Ръководството на ГЕРБ стои твърдо зад кмета на Банско Георги Икономов. Сигурен съм, че структурата на партията в Банско ще продължи да бъде една от първите в страната и ще спечели отличен резултат на местния и европейския вот догодина. Това заяви пред над 200 представители на ГЕРБ-Банско председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на празнична вечер, с която заедно изпратиха изключително успешната 2018 година.

 

 

Областен семинар на ПП ГЕРБ Благоевград

oblasten seminar 001Областен семинар на ПП ГЕРБ Благоевград "Европа на кръстопът. Предизвикателства пред България преди евровота", организиран от евродепутата Асим Адемов.

 

Успение Богородично

uspenie bogorodichno 001Днес на 15-ти Август почитаме - Успение Богородично или Голяма Богородица, един от най-големите християнски празници, честван еднакво и от православни, католици и от други християнски деноминации. Този ден е посветен на смъртта на Божията майка или на успението и?. По случай християнския празник ГЕРБ - Добринище дариха на храма "Успение на Пресвета Богородица“-казан за предстоящия курбан на храма. Църквата „Успение на Пресвета Богородица“ е най-старият храм в гр. Добринище и района.

 

Кметът Георги Икономов се срещна с Цветан Цветанов в Банско

IMG 1076Днес по време на среща в Банско с кмета Георги Икономов и новото общинско ръководство на ГЕРБ, Цветан Цветанов заяви, че темата за предсрочни парламентарни избори не стои на дневен ред. На събитието присъстваха още народният представител от ГЕРБ-Благоевград и областен координатор на партията Даниела Савеклиева, както и депутатите от ГЕРБ Александър Мацурев, Георги Динев, Стефан Апостолов и д-р Емил Тончев.
Цветан Цветанов каза още, че вотът на недоверие на БСП е плод на желанието им сред обществото да не се говори за успехите на Българското председателство на Съвета на ЕС. В рамките на срещата той обясни, че всички европейски лидери, както и ръководствата на ЕК и ЕП, дават отлични оценки за европредседателството и приоритетите му.   Усилията на БСП за воденето на конфронтационна политика, според Цветанов са насочени не само на национално, но и на местно ниво, като се търсят конфликти с кметовете на ГЕРБ.

 

ВАЖНО

vajno

На 16.04.18 г. (Понеделник) от 17ч. в залата на Посетителски информационен център - Банско ще се проведе отчетно - изборно събрание на ГЕРБ - Банско.

На Великден

velikden 007По повод светлия християнски празник - Възкресение Христово, структурите на ГЕРБ - Банско подариха на възрастните хора от Общината и на хора в нужда усмивка.

За поредна година, МГЕРБ и структурата в Добринище осигуриха хранителни продукти за Великденската трапеза на семейства в нужда. Тази година те зарадваха две семейства в с. Обидим и дванадесет семейства е Добринище.

От своя страна, ЖГЕРБ, както всяка година, посетиха пенсионерските клубове в Общината и подариха на посетителите им козунаци и сладки.

На всички те пожелаха здраве и късмет!

Заседание на ръководството на ПП ГЕРБ - Банско

zasedanie 001Бе проведено редовно заседание на ръководството на ПП ГЕРБ - Банско, в което се включи и народният представител и областен координатор на ГЕРБ - Благоевград - Даниела Савеклиева.

По време на срещата, бяха обсъдени текущи въпроси и проблеми в Общината.

Двамата народни представители, Савеклиева и Мацурев запознаха ръководството на ГЕРБ - Банско с работата им в Народното събрание и разговаряха за развитието на региона.

Важна тема беше развитието на проекта за газопровода "Симитли - Разлог - Банско", който изключително много ще спомогне за опазването на околната среда и развитието на туризма в региона.

Беше обсъдено също предстоящото отчетно-изборно събрание на ПП ГЕРБ - Банско, което ще се проведат на 16.04.2018 г. /понеделник/.

Младежката организация на ГЕРБ - Банско и баба Марта бяха на гости на социалните заведения в града

mart 001Днес младежката организация на ГЕРБ - Банско и баба Марта бяха на гости на социалните заведения в града. Баба Марта ги закичи с мартеници, а младежите им пожелаха да са много Здрави. Потребителите на Дневния център и на Защитените жилища поздравиха герберите с песни и стихотворения и им подариха ръчно направени сувенири. 

Денят беше истински празник, както за хората от социалните заведения, така и за младежите.

Младежите от ГЕРБ - Банско се включиха в инициативата "Да изчистим България заедно".

bansko gerb 02

Те почистиха пространството около паметната плоча на Симеон Молеров. През април, тази година, там се засадиха и дръвчета, по случай Седмицата на горатa. 

ЖГЕРБ –Банско с ново общинско ръководство

gerb change 001Общинската структура на ЖГЕРБ-Банско проведе свое общо събрание за изброр на ново ръководство.

Гости на събранието бяха: областният координатор на ПП ГЕРБ и народен представител г-жа Даниела Савеклиева, народният представител г-н Александър Мацурев, г-н Георги Икономов-общински координатор на ПП ГЕРБ-Банско, кметове, зам.-кметове и общински съветници, избрани с квотата на ГЕРБ.

Мандатната комисия отчете кворум и легитимност на събранието, след което по първа точка от дневния ред единодушно бе гласувано освобождаването на г-жа Сашка Въчкова от длъжността „общински координатор” на женската структура към ПП ГЕРБ-гр. Банско.

Дамите проявиха отговорност и активност при предлагане на новите кандидатури. Предложенията бяха предварително обмислени и стойностно мотивирани. Избрано бе петчленно общинско ръководство в състав: Евгения Тренчева, Райна Икономова, Райна Зайкова, Елена Байракова и Снежана Ергина. Последвали две гласувания определиха за секретар –г-жа Райна Икономова, а за общински координатор на ЖГЕРБ - г-жа Евгения Тренчева.

Г-жа Даниела Савеклиева даде висока оценка на дейността на дамите от ГЕРБ-Банско и отправи искрени пожелания към новото ръководство и присъстващите в залата.

Г-н Икономов приветства жените за техния избор и припомни, че новото ръководство поема огромна отговорност, че към него са насочени високи очаквания. След изчерпване на дневния ред –събранието бе закрито, а дамите продължиха вечерта, доволни от избора си и от оценките на тяхната работа.

Честито, Мария!

mariq gabriel

Един млад евродепутат от квотата на ЕНП, и доказал се защитник на европейските ценности, бе избран безапелационно днес за новия български еврокомисар.

Прочети още...

Общинските структури на ГЕРБ Банско направиха детския празник 1-ви юни още по-щастлив

viber image4
 Поредица от добре замислени и отлично изпълнени инициативи на 1-ви юни се превърнаха в изключително емоционални преживявания не само за децата, но и за техните родители.
Дамите от ЖГЕРБ Банско организираха на площад „Н.Вапцаров”футболен хепънинг за децата от града.Кратката програма, в която взеха участие футболистите от ПФК „Банско” и Боби Галчев, се превърна в истински празник-с много усмивки, спортна надпревара и емоции. 70 футболни топки с автографи от спортистите полетяха към очакващите ги с нетърпение деца.
Площадът се превърна във весела спортна площадка, огряна от щастливите детски лица. Младежите от организацията доставиха радост на две дечица от града, като ги обсипаха с подаръци-лакомства, книжки и пособия за спортни занимания.
Предприемачите подариха сладки изкушения на децата от ДЦ „Здравец” и си тръгнаха заредени от доволните детски усмивки.
 

Приемна на народния представител Александър Мацурев

Народният представител Александър Мацурев ще проведе своята първа приемна за жителите на община Банско при следния график:

amacurevНа 05.06.2017 г./ понеделник/:

  • с. Места – 8:00 ч. (Кметството);
  • с. Филипово – 9:15 ч. (Кметството);
  • с. Осеново – 10:30 ч. (Кметството);
  • гр. Банско –13:00 ч. ( сградата на община Банско);
  • гр. Добринище – 15:00 ч. (Кметството).
На 06.06.2017г./ вторник/:

  • с. Обидим – 8:00 ч. (Кметството) ;
  • с. Кремен – 9:30 ч. (Кметството);
  • с. Гостун – 11:00 ч. (Кметството).
Не е необходимо предварително записване.


Цветанов: Извинявам се, ГЕРБ няма да прави компромиси с европейските ценности

tsvetanov tvЗам.-председателят на партията определи ситуацията около изказванията на Валери Симеонов като „неприятна“

Извинявам се на всички за неудобството, в което изпаднахме – ГЕРБ няма да прави компромиси с европейските ценности.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти във връзка с думите на вицепремиера Валери Симеонов, който защити впоследствие подалия оставка заради снимка с нацистки поздрав зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев, цитиран от агенция „Фокус“.

„Разговарях само преди минути отново с Валери Симеонов, ние се чуваме почти всеки ден с колегите от „Обединени патриоти“. Той също ми каза, че подобни думи не е изричал пред журналистите, които са го написали. Не мога да бъда критерий за това какво е казал един човек, при положение, че не съм присъствал. Неприятна е ситуацията“, коментира Цветанов.

„Искам да се извиня на всички за това неудобство, в което изпаднахме, защото правителството прави много по-добри неща, а ние трябва да коментираме подобни скандали, които под една или друга форма ще се генерират или ще се провокират. Ние трябва да бъдем коректни и искрени към обществото и пред вас медиите“, каза Цветанов.

„Мога да кажа, че се извиняваме за тези ситуации, които се разиграха през последните 24 часа, но правителството вчера взе много важни решения“, каза Цветанов. По думите му те са част от изпълнение на предизборните им ангажименти. „Това е за семействата с репродуктивни проблеми. Вече няма да има ограничения и ще може правителството, когато е стабилно, да отделя повече средства за дадените сектори“, обясни Цветанов. По думите му при всеки един подобен случай ще има достатъчно доброжелатели, които ще информират и сезират европейските партньори на България.

„Убеден съм, че от начина и поведението, което ГЕРБ е показвал, откакто сме членове на ЕНП, колегите ни знаят, че няма да направим компромиси с европейските ценности. Ние ще бъдем този стожер, за да не се появяват подобни неприятни моменти“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.

"Българското общество очаква от нас още по-добри резултати."

prememeerПРЕМИЕРЪТ - "Българското общество очаква от нас още по-добри резултати. Ще работим на максимум, изпълняваме и ще изпълним това, което сме обещали. Бopбaта c ?oнтpaбaндaтa ще продължи бeзaпeлaциoнно. В това уверих и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България по време на връчването на годишните им награди снощи. По този начин могат да се генерират допълнителни приходи в размер на милиард - милиард и половина лева."