ПП ГЕРБ Община Банско
Да докажем, че България може!

Георги Икономов - сред 9 кметове на ГЕРБ сигурни за вота

kmet

 Неоспорими за местния вот тази година остават имената на изявените кметове на ГЕРБ, потвърдиха високопоставени източници от централата на партията. Става дума за градоначалниците Йорданка Фандъкова (София), Димитър Николов (Бургас), Иван Портних (Варна), Пламен Стоилов (Русе), Иван Тотев (Пловдив), Живко Тодоров (Стара Загора), Даниел Панов (Велико Търново), Атанас Камбитов (Благоевград) и Георги Икономов (Банско).
Депутати от ГЕРБ ще се впуснат в местните избори като кандидати за кметове. Причината е, че като народни представители са натрупали опит и биха влезли от раз в проблемите за решаване по места, потвърдиха общински и областни председатели на ГЕРБ от няколко областни центъра.

Всички кандидати за градоначалници ще трябва да представят екип и програма, предупредил лидерът на ГЕРБ и министър-председател на страната Бойко Борисов. Хората ще гласуват за личности и план за развитие, казал преди дни на своите Генерала.


Отсега се знае, че в Плевен градоначалникът Димитър Стойков е решил да се откаже от надпреварата за поста, а структурите в Хасково и Асеновград си търсят силни кандидатури за кметската надпревара. Ясните политически знаци са, че сегашният кмет на Хасково Георги Иванов (с 4-ти мандат) няма да получи подкрепата на партията на Борисов. Любопитната подробност е, че синът му Станислав Иванов е депутат от Реформаторския блок. Със сигурност в Хасково ГЕРБ ще издигне силна кандидатура, за да може да увеличи кметовете си в областните градове. Сегашният депутат от региона Делян Добрев дори се е зарекъл да сложи край на ерата на управление на сегашния кмет. В Асеновград се коментират три варианта за кмет на общината - бившият градоначалник Христо Грудев, областният координатор на ГЕРБ в Пловдивско Здравко Димитров и експертът по европроекти Силвия Хубенова. Точно Хубенова и в момента е народен представител от ГЕРБ и е зам.-председател на комисията по европейските въпроси.


Депутатът от 41-то и 42-то народно събрание Ирена Соколова се спряга като вероятен фаворит за кметския пост в Перник. Соколова в момента е областен управител там, но очакванията на местните са, че е най-подходящата фигура за кметската надпревара.


Още един губернатор - този на Кърджали, ще е вероятният кандидат за кмет на ГЕРБ там. Илия Илиев има подкрепата на Генерала и е дясна ръка на областния координатор и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева.

Копирано от standartnews.com