ПП ГЕРБ Община Банско
Да докажем, че България може!

news 55814 127003Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев и заместник-кметът на община Банско Стойчо Баненски провериха как върви пълната реконструкция на ул. „Глазне” в Банско. Там освен подмяна на настилката и  поставянето на нови тротоари със средства от Държавен фонд „Земеделие“, се обновява изцяло и битовата канализация по проект от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите.

С финансовата подкрепа на Държавен фонд “ Земеделие” се рехабилитират още три улици в общината. Отпуснатата сума по Програма за развитие на селските райони  е 1,8 млн. лева и 340 000 лева от ПУДООС.

Ремонтните дейности на ул. „България” и ул. „Цар Симеон” в Банско са на финала, а напълно готова е ул. „Георги Темелков” в Добринище.

„Уверени сме, че скоро ще приключи и реконструкцията на ул. „Глазне”. Там ремонтът също навлиза във финален етап. Благодарение на отпуснатите средства от правителството на Бойко Борисов обновената инфраструктура ще бъде в полза на жителите и гостите на града ни.  Поздравления за експресната работа на фирмата-строител и за контрола, който се налага от ръководството на община Банско”, коментира Александър Мацурев.

news 55811 126998Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев заедно с кмета на Добринище Петър Галчев и заместник-кмета на община Банско Стойчо Баненски провери реализирането на важни проекти в община Банско.

Жителите и гостите на Добринище вече могат да се радват на новата и облагородена градинка. Средствата за новия зелен кът за отдих са отпуснати от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите.

„Създаването на зелена среда, енергийната ефективност и благоустройството са от изключително значение за развитието на общините. За това и правителството на Бойко Борисов инвестира и работи за тях”, коментира Александър Мацурев.

В момента продължават строително-ремонтните дейности и по сградата на кметството в Добринище, която се санира по ПРСР 2014- 2020г. Покривът вече е подменен, приключва и полагането на изолация.

В село Места сградата на кметството също се санира. И там строителните дейности навлизат във финален етап.

По проект „Подобряване на енергийната ефективност на административни сгради на територията на Община Банско“ се ремонтира и сградата на общинската служба „Земеделие“ в града, където ремонтът приключва.

Общата стойност на субсидията за новия облик на трите обществени сгради е близо 469 000 лева, а средствата са осигурени от Държавен фонд “Земеделие”.

„Благоустройството на обществените пространства и сгради е важно за общините и за гражданите. Тези проекти са от значение не само за облика на населените места, но и трайно намаляват средствата за поддръжка и сметки на сградите, които се покриват от общинския бюджет. За това и правителството отделя европейски средства за енергийна ефективност. Това са инвестиции не просто в сгради, а в нашето бъдеще”, каза още народният представител.

news 55786 126943Народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на партийната структура в Банско Александър Мацурев заедно с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова се срещнаха с представителите на бизнеса в Банско. Тема бе подготовката за предстоящия ски сезон в условията на пандемия.

Двамата посетиха местата за настаняване и ски съоръжения в Банско и се увериха в спазването на всички противоепидемични мерки. Хотелите следват утвърдените предписания. На входа има поставени необходимите препарати за дезинфекция, а всеки турист се проверява за употребата на лични предпазни средства. Персоналът на местата за настаняване също е оборудван с необходимите маски, в общите части има поставена необходимата информация за действие при посещение на обекта. Кабинковите лифтове също се дезинфекцират по график, а в ски гардеробите е въведена специална организация за дистанция и дезинфекция. В ски училищата групите ще са до 10 души.

„Спазването на тези мерки носи на страната ни зеления печат за безопасност и хигиена, издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм.

Всички знаем, че в тези трудни времена за цял свят, сезонът няма да е лек. Но бизнес, местна власт и правителство са обединени в това да минимизираме щетите, които пандемията нанася на туризма”, коментира Александър Мацурев.

Народният представител увери след срещата, че представителите на местния туристически бранш подкрепят политиката на Министерството на туризма за безопасност, като декларират, че тя е обща цел.

„Банско е отличник по дисциплина и тази година е едно от най-безопасните места за почивки и спорт”, заяви Александър Мацурев.

news 55765 126896Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев с нова акция в помощ на болните с Ковид-19. Той се обърна с призив към преболедувалите корона вирус от Благоевградска област да дарят реконвалесцентна плазма COVID – 19.

„Това може да се случи само в Националния кръвен център по трансфузионна хематология в София, с предварително записан час за по-голямо удобство на дарителите. Поемам ангажимент да организирам записването на часове в Националния център по трансфузионна хематология за удобство на доброволците, както и да покрия транспортните разходи на желаещите да се включат в инициативата”, уточни Александър Мацурев.

Той припомни изискванията, на които трябва да отговорят доброволците кръводарители:

- възраст от 18 до 65 години;

- преболедували и възстановили се от COVID - 19 инфекция;

- имат положителен резултат от PCR тест;

- минали са не по-малко от 40 дни след положителния резултат от PCR теста;

- в момента се чувствате здрави и състоянието им не налага прием на медикаменти.

„В тези трудни за цялото човечество времена, в които вече всеки има поне един свой близък, който се е сблъскал лично с новия вирус, трябва да търсим начините, по които да си помагаме и да бъдем солидарни с тези, които в момента се борят за живота си в болничните отделения. Плазмата от човек, преболедувал успешно Ковид-19, е един от  най-надеждните и сигурни методи за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция, тъй като съдържа в себе си антитела, които организмът му е произвел при битката му с вируса. Нека помогнем. Нека бъдем солидарни, да дарим кръв”, призова народният представител.

За допълнителна информация и съдействие, можете да се обадите на тел.: 0899142342.

news 55762 126885Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев, заедно с представители на младежката структура на партията натовариха един камион капачки, които потеглиха за София и ще бъдат доставени на пункта за събиране на площад „Александър Батенберг”. Така за втора поредна година те се включиха в кампанията „Капачки за бъдеще“.  Благородната кампания сега е насочена към събиране на средства за закупуване на детски линейки.

Преди година младежите на ГЕРБмонтираха в центъра на Банско голямо сърце от метал, изработено със собствени средства, в което жители и гости на града събират капачки в подкрепа на националната благотворителна кампания „Капачки за бъдеще”.

„Сърцето на Банско отново е пълно. Благодаря на всички, които отделят от времето си, за да се включат в тази благородна инициатива, като събират капачки. От старта на националната кампания са рециклирани над 400 000 кг пластмаса, а със средствата е закупена апаратура за 36 болници в 36 града. Апаратура, която вече е спасила животи на стотици бебета”, коментира Александър Мацурев.

news 55686 126633Народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на партийната структура в Банско Александър Мацурев се срещна с представители на пчеларите във връзка с предстоящите мерки в подкрепа на сектора за да им разясня възможността за кандидатстване по предстоящите мерки в подкрепа на сектора.

„На 26 октомври Държавен фонд „Земеделие“ стартира приемът за 2021 година по НПП. Важно е пчеларите да бъдат информирани за мерките по програмата, за да може повече хора да кандидатстват и да получат подпомагане. Това е важна стъпка, за запазването и развитието на сектора в тези трудни времена на пандемия”, коментира Александър Мацурев.

Той припомни, че през 2020 година българските пчелари са били подкрепени с близо 6 млн. лева по Националната програма по пчеларство, а през август с над 4 млн. лева по de minimis. Те ще бъдат подпомогнати и по извънредната мярка COVID 19, плащанията по която ще започнат от 16 октомври.

news 55637 126500Изключително съм доволен от състоянието на партийната структура в Банско. Изграден е добър екип и се работи активно сред хората. Сигурен съм, че всички са се поучили от грешките и ще продължим напред по-силни. Въпреки партийните различия – радвам се, че работите съвместно и с кмета Иван Кадев. Опоненти сме само по време на изборите – през останалото време сме задължени да работим заедно за хората. Това заяви административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов на среща с актива на партията в Банско. В срещата участваха областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков, областният административен секретар на партията и народен представител Даниела Савеклиева, общинският ръководител на ГЕРБ-Банско и народен представител Александър Мацурев и еврудепутатът Асим Адемов.

„Единственият мотив на напусналите ГЕРБ през последните месеци са личните икономически интереси, които винаги са поставяли над интересите на партията. Тук не говорим за повече от 300 души в цялата страна. Важно е в партията да работят само амбицирани хора, верни на нашата кауза. Не допускайте интриги и съмнения между вас. Напусналите ГЕРБ не заеха принципна позиция, но така са преценили. Пожелавам им успех“, коментира Паунов. Той изтъкна категоричната победа на ГЕРБ на частичните местни избори вчера. „Нашите кандидати получиха доверието на хората, защото всички искат да живеят в по-добра среда и знаят, че само ГЕРБ има опита и капацитета да осъществи промяната в населените места“, допълни Паунов.

Александър Мацурев подчерта, че с декларация местната структура е призовала Георги Икономов незабавно да напусне общинския съвет в Банско, тъй като той не е попаднал там благодарение на преференциален вот, а защото бе водач на партийната листа на ГЕРБ. Мацурев обясни,че в момента проектите, които се реализират в общината - реконструкция на пътната инфраструктура, нова детска градина, във ВиК сектора - са благодарение на грижата на правителството на Бойко Борисов за регионите и неговата политика да не дели населените места на „наши“ и „ваши“.

news 55636 126497Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов се срещна днес с кмета на Банско Иван Кадев и неговия екип.

В срещата участваха областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков, областният административен секретар на партията и народен представител Даниела Савеклиева, общинският ръководител на ГЕРБ-Банско и народен представител Александър Мацурев.

„Добрата съвместна работа между местната власт и правителството е важна за развитието на населените места. Доволен съм, че в Банско този процес е налице”, каза Цветомир Паунов. Той подчерта, че хората в страната оценяват направеното от правителството и ГЕРБ и това се вижда от убедителната победа на частичните местни избори, провели се вчера. "Имаме кметове от първи тур в 9 населени места, а в още 2 сме на балотаж", съобщи Паунов.

Кметът Кадев подчерта, че съвместната работа с правителството е важна за бъдещото развитие на общината. „Много е свършено, но има още много да се направи, да се надгради. Съвместната ни работа с народния представител Александър Мацурев дава резултати”, коментира Иван Кадев.

На срещата коментираха още предстоящия зимен туристически сезон, като кметският екип подчерта, че е необходимо да се състави медицински протокол за зимния туризъм. Стана ясно, че от мерките на правителството за справяне с безработицата заради Ковид кризата са се възползвали много микропредприятия в общината.

news 55572 126280Предстои сградата на Центъра за спешна медицинска помощ в Банско да бъде реконструирана и обновена с европейски средства, така медиците ни ще имат по- добри условия за работа и лечение. Това съобщи народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на партията в Банско Александър Мацурев на среща с работещите в центъра. Той обяви и още една добра новина-предстои да бъде предоставена и още една линейка за спешния център, която ще  бъде в  услуга на всички жители на община Банско.

При посещението си Александър Мацурев дари на хората от първа линия в борбата с COVID-19 предпазни маски и ръкавици - консуматив, който е изключително важен предвид епидемичната обстановка.

„Медиците ни денонощно проявяват смелост и работят безусловно в името на това да спасяват колкото се може повече човешки животи. Първи помагат и при най-тежките случаи, затова е важно да показваме уважение към техния труд и да им бъдем в помощ в тази тежка ситуация”, коментира Александър Мацурев.

news 55566 126263Народният представител Александър Мацурев и общинските съветници от ПП ГЕРБ - Банско организират приемен ден за гражданите от общината на 15 септември /вторник/ от 17:30 часа.

Приемната ще се проведе в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Никола Вапцаров” № 6, където всички могат да поставят своите казуси и въпроси и да се търси решение заедно с представителите на ГЕРБ .

news 55565 126251Народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на партията в Банско Александър Мацурев дари над 100 литра дезинфектанти на училищата и детските градини в община Банско. Повод за дарението е старта на новата учебна година.

„Децата ни се връщат в класните стаи за пръв път от месец март. Поради епидемичната обстановка реших, че за всяко детско и учебно заведение в общината ще е най-полезно да имат повече дезинфектанти, така необходими в настоящата ситуация”, каза народният представител.

Александър Мацурев сподели още, че след срещата с директорите е уверен, че навсякъде в общината учителите  са запознати с мерките срещу COVID-19 и са готови за първия учебен ден.

„Благодаря на всички преподаватели за професионализма и всеотдайното отношение към учениците по време на извънредното положение. Нека учебна година да е успешна. Бъдете здрави!”, пожела Александър Мацрев на всички.

news 55538 126148Народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на партията в Банско Александър Мацурев участва в тържествата за 135 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия в Банско. Той положи цветя в знак на признателност към героите на едноименния паметник в родния си град, заедно с общински съветници, членове и симпатизанти на ГЕРБ, представители на общинската власт, културни и обществени институции, граждани и гости на Банско.

„Горд съм, че на този ден десетки съграждани и приятели са тук да почетем героите на Съединението. Честит празник, Банско!”, каза народният представител Александър Мацурев.

news 55517 126059Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев провери на място развитието на строително-ремонтните деи?ности в Банско, заедно с кметския екпи на общината. Проектите са на стои?ност над 4 млн.лв, като средствата са отпуснати от правителството на Бойко Борисов с решения на Министерски съвет и по проекти от Държавен фонд „Земеделие”.

„Съвсем скоро жителите и гостите на града ни ще могат да видят новоизградената детска градина “ Слънце” и обновените участъци на улиците „Наи?ден Геров“, „България“, „Цар Симеон“ и  „Патриарх Ефтимии?”. Вече са поставени и нови тротоари и бордюри”, коментира народният представител.

Александър Мацурев припомни, че благодарение на отпуснатите средства от правителството се реконструират и рехабилитарат съществуващото езеро в Градския парк и двора на Професионална лесотехническа гимназия “Никола Вапцаров”, предстои стартиране на строителни дейности и на ул. „Глазне“ между кръстовищата с ул. „Пирин“ до ул. „Патриарх Ефтимии?“

„Работата на всички строителни обекти продължава, а целта остава те да бъдат готови в сроковете, които са поети”, каза след инспекцията Ал. Мацурев.

news 55483 125905Народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на партията в Банско Александър М|ацурев бе гост на първия по рода си  Кулинарен фестивал "Уникално Банско", на кои?то се представиха традиционните местни ястия, съчетани с неповторимия фолклор на града.

„Това прекрасно събитие  е пример за обединението на публичния и частния сектор в подкрепа на туризма в нашия град. Поздравявам банските механджии и всички, които направиха възможно провеждането му. Поклон пред труда на всеки човек,  кои?то днес спомогна,  да положим началото на един празник,  кои?то съм сигурен,  че ще се превърне в традиция. Заедно можем много”, категоричен е народният представител.

Според него такива инициативи носят духа, кои?то прави Банско уникално и неповторимо, а кои?то дои?де в града, завинаги пази спомен за Пирин, за красивите места, които вижда тук, за гостоприемството на банскалии.

„През последните 20 години Банско се превърна не само в един от наи?-популярните ски курорти в света, но и в културно средище, в което през цялата година се организират различни фестивали, един от друг по-интересни, вълнуващи и грабващи сърцата и на местни, и на туристи”, подчерта Александър Мацурев.

Той обясни, че през летните месеци се излагат изложбите  от Културни вечери "Традиции и изкуство", демонстрират се стари, вече почти забравени занаяти.

„Посетителският информационен център се преобразява в своеобразен център на балканската култура, където повече от два месеца, туристите могат да разнообразят престоя си като се запознаят с местните обичаи и традиции. Предене и пресукване на вълна, плетене и бродиране, изработка на сувенири от тъкани, демонстрация на българска дърворезба. В музеи? „Велянова къща”, тъкането на разбои? ще пренесе посетителите в друг по-цветен и античен свят”, каза още Александър Мацурев. Той припомни, че туристите в Банско могат да се насладят на  местното музикално богатство, демонстрирано от фолклорни колективи от раи?она. За наи?-големите фенове на народните танци и песни  има уроци по гаи?да и пеене, народни танци, тамбура и др. в читалище „Никола Вапцаров“.

Музеен комплекс – Банско  организирва за по-любознателните турове до археологически комплекс „Свети Никола”, както и до късно-античната крепост „Ситан Кале” и инфотурове в самия комплекс. Наи?-малките гости на града ще запазят спомен за незабравимо банско лято, забавляваи?ки се с интерактивни образователни игри „Деца в музея“.

„Каквото и да кажа за Джаз фестивала в нашия град, все ще е малко. Тои? е не просто емблема за Банско,  а е културно събитие с национално и международно признание.

През тази година тои? ще се проведе между 8-14 август, като на сцената ще излязат много от наи?-добрите джаз музиканти в България,  но са потвърдили своето участие и чуждестранни гости. Бнско опера фест пък събира едни от наи?-ярките и изтъкнати оперни звезди. Концертите и постановките може да види и чуе всеки безплатно пред централния площад „Никола Вапцаров” в Банско”, категоричен е Александър Мацурев.

news 55477 125897Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева и вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова се срещнаха с представители на туристическия бранш в Банско. Работните срещи се проведоха по покана на народния представител от ГЕРБ и общински ръководител на партията в града Александър Мацурев.

Обсъдени бяха мерките, които предприе  правителството  за подкрепа на туризма, кои?то е един от наи?-засегнатите сектори от кризата с Covid-19 .

От своя страна заетите в отрасъла запознаха министър Сачева с проблемите,  които стоят пред тях.  Изразиха задоволството си от подкрепата на правителството с мерките, които дадоха възможност, да запазят работните места на своите служители.

„В хода на разговора представихме няколко предложения, които предстои да бъдат обсъдени от екипите на министерствата. Набелязахме конкретни мерки за развитието на туризма в тази трудна ситуация за сектора, като се обединихме около мнението, че съвместно ще  работим за популяризирането на Банско и региона, кои?то предлага прекрасни условия за целогодишен туризъм”, коментира Александър Мацурев.

Той обясни, че има готовност на експерти от министерството на труда и социалната политика да подмогнат на място туристическите фирми при кандидатстването им  по мерките за подкрепа на бранша.

„Благодаря на министър Сачева и на вицепремиера Николова за тези срещи,  които вярвам,  че бяха полезни и конструктивни. Ще продължим този диалог, за да  обсъдим бъдещите деи?ствия в сферата на туризма за предстоящия зимен сезон.

За мен беше важно да организирам тези две срещи, защото само с диалог се решават проблемите”, каза още Александър Мацурев.

news 55474 125882Народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на партията в Банско Александър Мацурев посети селата  Хвостяне, Долно Дряново, Балдево, Марчево, Дъбница и Осиково в Община Гърмен, както и с. Борово в Община Гоце Делчев.

Той заедно с  общинските ръководители на ГЕРБ – Гоце Делчев Никола Джингаров и на ГЕРБ- Гърмен Верхад Ислямов  разговаряха с кметовете на населените места за най-сериозните проблеми, които стоят за решаване пред тях.

„Инициирах тези срещи, защото считам за важно контакта между местната и законодателна власт. Кметовете споделиха, че много хора се възползват от социалните мерки, които предприе правителството към наи? - уязвимите групи по време на пандемията, като дадоха за пример  програмата “Топъл обяд"“, каза Александър Мацурев.

Управниците на населените места са изразили категоричното си мнение, че наи? - лошото, което може да се случи в тези трудни месеци на здравна и икономическа криза, е тя да се превърне и в политическа.  Според тях никога не са отпускани толкова много целеви средства за всички българските общини и кметства, с които се реализират важни проекти за населените места в страна. Благодарение на последователната политика на ГЕРБ и правителството на Бои?ко Борисов е създадена заетост към техните  кметства и са разкрити работни места.

news 55464 125850Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева ще се срещне с представители на бизнеса в Банско и региона по инициатива на народния представител от ГЕРБ Александър Мацурев. „За Банско като туристическа дестинация от световен мащаб е от  значение да се предприемат най-адекватните мерки и действия в подкрепа на туристическия бранш в региона, затова подготвяме  посещение на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова в нашия град“,  коментира Александър Мацурев.

Той обясни, че на работна среща с кмета на Банско Иван Кадев и общинското ръководството са дискутирани исканията на общината за финансово подпомагане за преодоляване на последиците от пандемията и бъдещите деи?ствия  за реализацията на важни проекти за хората.

„Акцентирахме на важността от проектиране на р. Глезне до помпената станция. Обсъдихме изпълнението по рехабилитация от държавни и европейски средства на улиците "Глазне",  "Цар Симеон", "България", както и реализацията на новата детска градина , околовръстния път на града, рехабилитацията на езерото в градския парк , спортната площадка в Професионалната лесотехническа  гимназия "Никола Вапцаров", каза още Александър Мацурев. В очакване е и стартиране на реализирането на проекта за енергийна ефективност на обществени сгради, собственост на община Банско - сградата на поземлена комисия, кметство Добринище и кметство Места.

„Благодаря на премиера Бои?ко Борисов и на правителството за подкрепата за всичко,  което досега се реализира в община Банско, което щеше да е невъзможно без адекватните деи?ствия на изпълнителната власт“, подчерта народният представител.

news 55448 125830Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов и областният координатор на партията за Благоевградска област и евродепутат Андрей Новаков се срещнаха с кмета на Добринище Петър Галчев.

„Добринище е атрактивна туристическа дестинация и заедно с Банско трябва да се продължи активно работата по посока запазване на потока от туристи, въпреки пандемията”, каза Цветомир Паунов. Според него сега е важно ангажираните в туристическия бизнес да са по-гъвкави, да използват всички инструменти, които правителството предвиди за справяне с кризата заради КОВИД-19, като се спазват всички условия и изисквания, за да е под контрол здравната ситуация. „Усилията на всички трябва да се насочат за подготовка на предстоящия зимен сезон и максимално да се използват възможностите и ресурсите сега, за да се намалят негативните последствията от пандемията”, коментира още административния секретар на ГЕРБ.

Кметът Петър Галчев уточни, че засега туристите не са малко, през уикендите Добринище е пълен с гости  и въпреки че има спад, той не е тревожен. „Добринище предлага устойчив туристически продукт, интересни атракции. Къщите за гости се посещават от редовни клиенти, затова разчитаме на живата реклама”, уточни кметът Петър Галчев. Той призна, че кризата с коронавируса се е отразила и на тяхното населено място – делегираният бюджет е намален, заради това вместо предвидените пет улици, ще се ремонтират две.

Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков уточни, че за последните 6 месеца за трети път е в Добринище и е впечатлен от активността на партийната структура. Според него съвместната работа с народния представител Александър Мацурев дава добри резултати, като за последните месеци са разкрити четири нови квартални клуба на партията, по време на карантината са подпомогнати повече от 200 души.

news 55429 125778Общинският ръководител на ГЕРБ-Банско и народен представител Александър Мацурев, заедно с кмета на Добринище Петър Галчев, проведоха организационни събрания на структурата на ПП ГЕРБ в общината.

По време на срещите бяха връчени членските карти на 20 нови членове партийната структура.

„За мен беше удоволствие да приема в семейството на ГЕРБ още  двадесет нови членове от града. Учредихме два нови клуба на партията в кварталите "Вабело" и "Бунаре", на които избрахме организационни секретари”, коментира Александър Мацурев.

Той подчерта за пореден път, че наи?-ценният капитал на ГЕРБ са хората и затова е щастлив, че са все повече тези, които дават своето доверие и подкрепата си за партията.

news 55277 125316Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев бе гост на празника на махала Бунаре в гр. Добринище.  По вече утвърдена традиция всяка година, седмица след Петдесетница, хората от махалата дават курбан за здраве за всички жители на града.

„Благодаря на кмета на Добринище Петър Галчев за поканата да присъствам на това прекрасно събитие. За мен беше удоволствие заедно с всички жители на Бунаре да спазя този обичай. Пожелавам здраве и благополучие”, приветства присъстващите на празника народният представител от ГЕРБ.